Επικοινωνιακές ασάφειες με στόχο… να προκληθεί πανικός στους ευρωπαίους πολίτες; Μήπως επικοινωνιακά τεχνάσματα για την προετοιμασία ενός 3ου παγκόσμιου πολέμου;
Στις 15/11 όλα τα ευρωπαϊκά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν Πολωνικό έδαφος, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στο χωριό Σεβόντοφ όπου κατά την έκρηξη σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι. Ο Πολωνός Πρόεδρος Andrzej Duda κατέκρινε την ηγεσία της Ρωσίας και ζήτησε επειγόντος ως μέλος του ΝΑΤΟ την ενεργοποίηση του αρ. 4
Το άρθρο 4 του ΝΑΤΟ λέει τα εξής : «Τα Συμβαλλόμενα Μέρη θέλουσι συσκέπτεσθαι από κοινού οσάκις κατά την γνώμην οιουδήποτε εξ αυτών απειλείται η εδαφική ακεραιότης ή πολιτική ανεξαρτησία ή ασφάλεια ενός οιουδήποτε των Μερών».
Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητούσε στην Σύνοδο των G-20 που πραγματοποιούνταν στο Μπαλί την παρέμβαση του ΝΑΤΟ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Tο ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε απάντηση αρνήθηκε ότι έπληξε με πυραύλους την Πολωνία. Σχολιάζοντας τις αναφορές για ρωσικούς πυραύλους που χτύπησαν πολωνικό έδαφος, υποστήριξε ότι πρόκειται για «σκόπιμη πρόκληση με σκοπό την κλιμάκωση της κατάστασης».
Δύο μέρες μετά το συμβάν αποκαλύφθηκε ότι οι πύραυλοι ήταν ένας τύπου S-300 και μάλιστα ουκρανικής προέλευσης.
Τα νέα στοιχεία αναγκάζουν τον πρόεδρο της Πολωνίας να αναιρέσει τις αρχικές του δηλώσεις, και να τοποθετηθεί εκ νέου, λέγοντας: «Δυστυχώς, κατά πάσα πιθανότητα, ήταν ουκρανικός πύραυλος»
Πραγματικά εντυπωσιακό το λεκτικό του Πρόεδρου της Πολωνίας καθώς έκανε χρήση του επιρρήματος ‘’Δυστυχώς’’. Δηλαδή αν ήταν ρωσικός πύραυλος θα ήταν Ευτυχώς
Εντυπωσιακός και ο τρόπος που χειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα ζωτικής σημασίας! Ένας πρόεδρος κράτους θα έπρεπε μέσα σε λίγες ώρες να στείλει τα ειδικά κλιμάκια του από το υπουργείο άμυνας να κάνουν αυτοψία στον χώρο του συμβάντος ώστε να γνωρίζει στην ακρίβεια τι έχει συμβεί και να ενημερώσει τους πολίτες και την ΕΕ και όλον τον πλανήτη. Αντ’ αυτού εκτοξεύει αβάσιμες, μη τεκμηριωμένες καταγγελίες για μία άλλη χώρα, σην προκειμένη περίπτωση την Ρωσία, βάζοντας σε κίνδυνο και τον πολωνικό λαό αλλά και ολόκληρη την ΕΕ. Κι έπειτα από ώρες αμφιβολιών και ερωτημάτων σχετικά με την προέλευση του πυραύλου, και με τον κίνδυνο κλιμάκωσης να ελλοχεύει, η Βαρσοβία εκτίμησε το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου ότι είναι «πολύ πιθανό» να επρόκειτο για ένα «θλιβερό ατύχημα» που συνέβη από ουκρανικό πύραυλο.
Προφανώς αυτός ο άνθρωπος που κυβερνά την Πολωνία δεν γνωρίζει τίποτα απολύτως και βγαίνει ελαφρά τη καρδία και κάνει ανακοινώσεις που του έχουν δοθεί.
Όσον αφορά τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι Βολοντίμιρ φήμες λένε ότι ο ρόλος που είχε μέχρι τώρα, να εμπλέξει την ΕΕ σε έναν πόλεμο με την Ρωσία μάλλον φτάνει στο τέλος του. Κάποιοι άλλοι κινούν τα νήματα; Οι πολίτες βλέπουν και ακούν πολιτικές Μαριονέτες;
Άξιο απορίας είναι η στάση που κρατάνε οι ηγέτες της ΕΕ και η εμμονή κάποιων να εμπλακεί η Ευρώπη σε έναν πόλεμο με την Ρωσία, όπου οι μόνοι χαμένοι θα είναι και πάλι οι πολίτες .
Ένας ενημερωμένος πολίτης δεν χειραγωγείται από καμία συστημική είδηση. Αφουγκράζεται τα πάντα γύρω του και δέχεται ως ορθό και υπαρκτό μόνο ότι έχει αποδεικτική διεργασία. Η απόδειξη στα επί παντός επιστητού θέματα είναι ο ασφαλέστερος δρόμος να διαμορφώσει κάποιος ορθή γνώμη. Να αποκτήσει κριτική σκέψη, να απορρίψει ότι του σερβίρεται με δόλο και να πάρει θέση σε όλα όσα αφορούν την διαβίωση, των παιδιών του και των συνανθρώπων του. Να πάρει θέση σε ότι συμβαίνει στο περιβάλλον του.
Επιμέλεια Σύνταξη Αθανασία Πεκλάρη
Δημοσίευση σχολίου